6 sep. 2017 | Aeroventic
4.5
Urban Rigger kan være med til at knuse bolignøden

Med 180.000 mennesker, som hver dag rykker mod verdens byer, intensiveres jagten på at løse boligproblemerne. Det handler ikke bare om at bygge flere boliger; de skal også være attraktive, effektive og bæredygtige. Urban Rigger kan være en del af løsningen.

Studerende er ofte blandt de første til at opleve udfordringen med at finde et sted at bo. Nye i byen, med lav indkomst, har de ofte svært ved at skaffe en bolig, der er til at betale. Den stigende urbanisering betyder, at alene Europas største byer vil mangle mere end fire millioner sengepladser i 2025. 

Urban Rigger er et eksempel på, hvordan arkitekter og ingeniører sammen kan skabe en forskel i de voksende byer. Eksempelvis ved at bygge på vand i stedet for land. De flydende studieboliger er udviklet af Kim Loudrup fra Udvikling Danmark, arkitekt Bjarke Ingels fra BIG og virksomheder som Danfoss. 

Urban Rigger er et ambitiøst bud på at møde udfordringen med at skaffe boliger til studerende. Den er lavet af genanvendte skibscontainere. Prototypen, der stod klar i sommeren 2016, ligger i Københavns Havn, og der er indgået kontrakter om flere hundrede Urban Rigger studieboliger i Frankrig og Sverige. 

”Som det ultimative symbol på bæredygtig livsnydelse kan de studerende tage et langt, varmt bad uden at skamme sig”, siger Bjarke Ingels, stifter og kreativ partner i BIG, om Urban Rigger. 

”I dag er bæredygtighed stort set bare et andet ord for sund fornuft, eller at gøre tingene praktisk og smart. Virksomheder som Danfoss er pionerer inden for innovation og har gjort den mest banebrydende teknologi tilgængelig”, tilføjer Bjarke Ingels. 

Minimalt CO2-aftryk

Danfoss har spillet en vigtig rolle med at udvikle Urban Riggerens varme- og ventilationssystemer. Teknologier som varmepumper, gulvvarme og varmegendvinding gennem ventilationen sikrer et ideelt indeklima, mens riggeren udleder en minimal mængde CO2.

Urban Riggerens varmepumpe er en effektiv, økonomisk og klimavenlig løsning, der anvender havvandet omkring riggeren som en gratis og ren varmekilde. Varmepumpen sikrer, at 75 procent af energien til at opvarme boligen hentes fra havet. Kombineret med solceller betyder det, at Danfoss 13 KW varmepumpen bruger meget lidt elektricitet. Oveni sikrer riggerens ventilationssystem, at boligen har en konstant gennemstrømning af ren og frisk luft – mens det minimerer varmetabet med op til 95 procent. 

Vi forbinder som regel bygninger med landjorden, men måske kan de urbane vandområder være med til at løse verdens voksende bolignød. Potentialet er klart.

Læs mere om Urban Rigger på danfoss.com

Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?