26 okt. 2017 | Aeroventic
4.0
Ølands isolerings-forretning kører med fuld damp på kedlerne

Siden opkøbet af Kaimann i 2012 har Øland oparbejdet en blomstrende forretning inden for teknisk isolering. Forretningsområdet er steget mere end 500 pct. på fem år og får nu ekstra fokus som selvstændig division med egen salgschef.

Det var godt set, da Øland for små fem år siden købte Kaimanns danske selskab og dermed trådte ind på markedet for teknisk isolering. Fra en ganske beskeden omsætning i 2012 er Ølands isoleringsforretning vokset til et større tocifret millionbeløb, og væksten fortsætter ufortrødent.

– Vi løber rigtig hurtigt både her i Brøndby og i alle vores butikker og i produktionen i Aabenraa. Alene i Aabenraa har vi ansat 15 nye medarbejdere, og vi hyrer fortsat for at kunne følge med efterspørgslen, siger administrerende direktør i Øland, Carsten Madsen og fortæller, at der nu er mere end et halvt hundrede mand i den jyske produktion.

Nu tager Carsten Madsen endnu et skridt og opsplitter forretningen i to selvstændige enheder med hver deres salgschef.

Flemming Christensen, som hidtil har været salgschef for hele Øland, fortsætter i spidsen for ventilationsområdet, mens Jørn Smith indtræder i en nyoprettet stilling som salgschef for teknisk isolering. Jørn Smith er en af markedets dygtigste inden for teknisk isolering og kom til Øland i forbindelse med overtagelsen af Kaimann.

– I en så kraftig vækstfase er det en kunst at fastholde leverancesikkerhed og kvalitet, men det er områder, hvor vi ikke går på kompromis. Det ligger så dybt i vores DNA at holde vores løfter til kunderne, at vi hellere slår knude på os selv end kun at komme 95 pct. i mål. Med en opsplitning i to selvstændige forretningsenheder sikrer vi fuldt fokus og klarere strukturer i processerne, så vi fortsat kan levere de gode produkter og kundeoplevelser, Øland er kendt for, siger Carsten Madsen.

Markedet for teknisk isolering er traditionsbundet, og det er en kendt sag, at Øland har tilført et friskt pust med nye metoder og services. Det gælder fx gratis affaldssortering, ekstra tidlige åbningstider, udlejning af lagerkapacitet og flere er på vej. De nye tiltag er blevet meget positivt modtaget, og Carsten Madsen tøver ikke med at tilskrive servicekoncepterne en stor del af Ølands succes som isoleringsleverandør.

Ønsker du flere oplysninger, kontakt venligst:

Presserådgiver Hanne Hyldborg, 29 69 42 10
Presserådgiver Mads Byder, 20 62 77 27


Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter. Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.

Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?