21 dec. 2017 | Aeroventic
4.0
LÆRLINGE STRØMMER TIL INSTALLATIONSBRANCHEN

De danske el- og vvs-virksomheder har i årets første ti måneder overgået antallet af indgåede uddannelsesaftaler i forhold til året før. Det viser helt nye tal fra undervisningsministeriet.

Stadig flere lærlinge træder ind i de danske el- og vvs-installationsvirksomheder. Ifølge nye tal fra undervisningsministeriet, så steg det samlede antal af indgåede uddannelsesaftaler fra januar til oktober med ti procent (14 procent for el og 0,5 procent for vvs) i forhold til samme periode i 2016.

”Med tanke på, at niveauet allerede var meget højt sidst år, er det ganske imponerende, at installationsbranchens virksomheder har formået at tage endnu flere lærlinge i år,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

Sammenlagt blev der i årets første ti måneder indgået 2.494 uddannelsesaftaler i installationsbranchen mod 2.265 året før, mens det tilsvarende tal for alle erhvervsuddannelserne viste et fald på fem procent.

”Det viser også, at der for alvor er kommet gang i installationsbranchen igen, og at virksomhederne derfor har brug for de mange kompetencer, de nye lærlinge er blevet udstyret med på uddannelserne,” siger Tina Voldby.

Hun understreger samtidig behovet for, at man også fremadrettet fortsætter indsatsen for at tiltrække flere dygtige unge til erhvervsuddannelserne.

”Det er uddannelser, der rummer utallige muligheder for de unge. Når det gælder eksempelvis vvs-energi- og elektrikeruddannelserne giver de adgang til brancher i rivende udvikling, hvor lærlingene kommer med helt i frontlinjen for den grønne omstilling og kan se frem til rigtig mange spændende potentielle karriereveje,” siger Tina Voldby.

 LÆRLINGE STRØMMER TIL INSTALLATIONSBRANCHEN - 1

Kilde: Undervisningsministeriet

 

Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?