29 aug. 2017 | Aeroventic
4.5
Komplet udsugnings- og filteranlæg til kvalitetsgulve i Jels

Hos gulvproducenten Dinesen Floors A/S i Jels er kvalitet altafgørende. Virksomheden lever af at sælge ekstraordinære plankegulve og andre eksklusive løsninger i træ, og den ønskede kvalitet opnås kun, hvis produktionsfaciliteterne er i top.

På deres nye fabrik produceres der udelukkende egetræsgulve. Bearbejdningen af det store antal egetræsplanker, som hver eneste dag håndteres her, resulterer i en stor mængde spåner, som skal udsuges og renses.

Til den opgave er det nødvendigt med et driftssikkert filteranlæg, og da det skulle besluttes, hvem der skulle designe og levere det til den nye fabrik, faldt valget på Moldow:

I alt omkring opbygningen af vores nye egefabrik er vi gået efter at vælge den mest optimale løsning. Driftssikkerhed og oppetid har været meget vigtig for vores valg af maskinleverandører, og her passer Moldow perfekt ind med deres udsugningsløsninger, fortæller Head of Production hos Dinesen, Ole Buelund.

Driftsikkert, energieffektiv system

Udenfor de nye produktionsfaciliteter i Jels står nu et stort undertryksfilter til 80.000 m3/h af typen MHL inklusive fire ventilatorer, cyklon og containerløsning.

Gennem hele projektet har der været fokus på at vælge en energirigtig løsning, som samtidig kan suge de store luftmængder, uden at der bliver gået på kompromis med luftbalancen i bygningen, fortæller salgsingeniør hos Moldow, Vagn Winum.

Luftbalancen i bygningen har vi sikret ved at etablere returluft til maskinerne for 80 % af luften, og de resterende 20 % bruges i krydsveksleren til opvarmning af frisk luft, som så sendes ind i fabriksbygningen ved brug af over- og undertryksspjæld, forklarer Vagn Winum og tilføjer, at denne løsning udover de arbejdsmiljø-mæssige fordele også giver store energibesparelser.

Og hos Dinesen er slutresultatet og forløbet faldet i god jord: – Moldow har leveret en super god løsning, som vi er meget tilfredse med. Samtidig har montagearbejde og service i forbindelse med leveringen som altid hos Moldow været i top, fortæller Ole Buelund. 

Stor besparelse på 150.000 kWh/år

Energibesparelser og -optimering er et fokusområde for produktionsvirksomheder i hele verden, og Dinesen Floors i Jels er ingen undtagelse. De har valgt en løsning, der sikrer dem store besparelser på deres udsugning takket være det effektive filtersystem med minimalt tryktab og højeffektive, frekvensstyrede ventilatorer samt emnestyring og automatspjæld ved hver maskine.

Anlægget styres af et avanceret kontrolsystem, som sikrer store energibesparelser ved at tilpasse ventilatorernes ydelse til det aktuelle behov. Udsugningen tilpasses derfor efter, hvor mange maskiner der kører, og dermed hvor meget luft og materiale der skal suges fra produktionsmaskinerne til filteret, forklarer Vagn Winum.

Der er dog flere ting, som tilsammen bidrager til den samlede energibesparelse:

Selve designet på MHL-filteret bidrager i sig selv også med energibesparelser sammenlignet med andre filtertyper på markedet, da der er lavere lufthastighed i filteret, minimalt trykfald og effektiv poserensning, forklarer Vagn. Returluften til maskinerne samt krydsveksleren medvirker ligeledes til det energioptimerede anlæg, da den udsugede luft og varme genvindes og sendes tilbage til maskiner og produktionshal.

Udregninger viser, at Dinesen opnår en besparelse på ca. 150.000 kWh/år alene på udsugningen, i forhold til hvis de havde valgt et traditionelt anlæg.

Avanceret tømmesystem

Anlægget er designet med et pneumatisk tømmesystem med ventilator, rørføring med skiftespjæld og tre containere, der kører i et lukket system. På grund af den forventede store mængde udsuget affald er der opstillet intet mindre end tre containere.

Når en container er fyldt, får et vognfirma automatisk en sms-besked om, at den skal tømmes, og skiftespjældene kontrollerer automatisk, hvilken container der skal fyldes.

Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?