16 feb. 2018 | Aeroventic
4.7
Holbæk Sportsby løfter niveauet for indeklima med naturlig ventilation

windowmaster.dk

Holbæk Sportsby er Holbæk Kommunes nye store svømme-, idræts- og sundhedscenter. Sportsbyen skal rumme en række nuværende ældre faciliteter i Holbæk, samtidig med at kapaciteten udvides, så der bliver endnu flere og bedre muligheder til sportsentusiaster og idrætsudøvere. Der er ligeledes gjort en indsats for at skabe optimale indendørs forhold med frisk luft til brugerne via automatisk naturlig ventilation.

Med ombygningen, der forventes færdig i 2018, kommer det multifunktionelle byggeri og dertilhørende 42 ha store udendørsareal til at give plads til både et sundhedscenter og forskellige sportsgrene og aktiviteter – fra ketchersport og boldspil over svømning og løb til parkour, ridning og BMX. Herudover er sportsbyen indrettet til, at der kan afholdes større kulturelle og erhvervsmæssige arrangementer, som eksempelvis koncerter, konferencer og større sportsbegivenheder.

I flere af byggeriets områder har man valgt at installere et intelligent naturligt ventilationssystem i stedet for et mere energitungt og pladskrævende mekanisk ventilationsaggregat. Intelligensen opnås gennem styresystemet NV Advance® fra WindowMaster, som er i stand til at kontrollere indeklimaet via automatisk opluk af loftsvinduer og facadevinduer på baggrund af datainput om f.eks. vindforhold, temperatur inde og ude samt indendørs CO2 niveau.

Den automatiske naturlige ventilation benyttes i den store multihal med plads til 2400 personer og en loftshøjde på 12 meter, på de indendørs tennisbaner og badmintonbaner, i foyeren samt i opholdsområderne. De ventilerede bygninger er inddelt i 12 zoner for optimal indstilling af systemet, og 88 vinduesmotorer sørger for de nødvendige opluk på de rigtige tidspunkter. Der er ligeledes installeret 8 røgpaneler, som også gør brug af de styrede vinduer, til røgudluft i tilfælde af brand. 

Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?