5 nov. 2018 | Aeroventic
DUKA Ventilation: Kan man reducere radon ved at ventilere?

pixabay.com

JA - det kan du. DUKA Ventilation har været en del af flere projekter, hvor det er undersøgt om radonniveauet kan reduceres via ventilation.

Endnu en faktor, som kan påvirke vores helbred er radon, og forekomsten af denne i vores boliger. Radon er en gasart, der naturligt findes i undergrunden, og forekomsten er mere fremtrædende i nogle områder end andre. Radon kan hverken lugtes eller smages, og bivirkningerne kan ikke føles med det samme - der kan gå mellem 10 til 40 år. Radon er årsagen til omkring 300 nye tilfælde af lungekræft hvert år. I en landsdækkende undersøgelse tyder det på, at op i mod 350.000 huse i Danmark har et for højt radonniveau i deres indeklima.  

Der er flere måder, at sikre sit hjem imod radon på. Det kan bl.a. være ved at lagt en radonmembran under gulvene eller et radonsug under huset, men disse løsninger er ofte ret omkostningstunge. Og membranen vil også betyde en yderligere tætning af huset, hvilket nødvendiggør ventilation. DUKA Ventilation har deltaget i flere projekter, hvor det er undersøgt om ventilation kan reducere forekomsten af radon, og resultaterne har været yderst positive. Her er forekomsten af radon blevet reduceret med op i mod 90 %. Og hertil kommer de ekstra fordele som ventilation giver i form af et godt indeklima med frisk luft døgnet rundt, minimeret varmetab og fjernelse af fugt fra boligen, hvilket alt sammen bidrager til et sundt indeklima og en sund bolig. 

Læs vores to cases her:

90% reduktion af radon i SIlkeborg

Thomas fik reduceret sit radonniveau fra 383 til 71 Bq

Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?