22 nov. 2017 | Aeroventic
5.0

I dag rejser miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sammen med H.M. Dronning Margrethe og 39 danske virksomheder på statsbesøg med erhvervsfremstød til Ghana. Det skal bane vejen for mere dansk miljøteknologi og flere danske fødevarer på det voksende vestafrikanske marked.

Ghanas voksende middelklasse giver nye muligheder for danske miljøtech- og fødevarevirksomheder. I løbet af de næste fire dage får 39 danske virksomheder chancen for at åbne dørene til ghanesiske marked med H.M. Dronning Margrethe, udenrigsminister Anders Samuelsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i spidsen.

Miljø- og fødevareministeren har høje forventninger til eksportfremstødet:

- Ghana efterspørger lige nu nogle af de fødevarer og teknologiske løsninger, hvor Danmark står rigtig stærkt. Men selvom vi har stærke løsninger, er potentialet for dansk eksport til Ghana langt fra indfriet. Derfor er det vigtigt, at vi får fremhævet danske virksomheder, så de står først i køen, når der skal investeres i fødevarer eller vand- og miljøteknologi, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.     

Miljø- og fødevareministerens fokus vil under besøget være at knytte relationer til de ghanesiske myndigheder og åbne døre for de medrejsende danske virksomheder.

I 2016 eksporterede Danmark for godt 270 mio. kroner til Ghana. I årets første syv måneder er den danske vareeksport til Ghana steget ekstraordinært til næsten en mia. kroner på grund af en stor ordre til olieindustrien.  

- Selvom den danske eksport til Ghana er steget i løbet af 2017, er der stadig et kæmpe uforløst potentiale for danske virksomheder i Ghana. I dag har Ghana for eksempel et vandtab på over 50 procent, mens vi i Danmark taber under 8 procent af vandet fra vandværk til forbruger. Og på fødevareområdet kan vi med høj fødevaresikkerhed, høj effektivitet og klimavenlig produktion levere både varer og teknologi af høj kvalitet til vestafrikanerne. Jeg ser frem til at vise ghaneserne, hvad danske virksomheder kan bidrage med, siger Esben Lunde Larsen.

Eksportfremstødet varer fra den 23. november til den 25. november.

Udpluk af program:

 • 23/11: Tale v/ Miljø- og fødevareministeren ved åbningsceremoni for det danske statsbesøg.
 • 23/11: Ceremoni for danske virksomheder, hvor der underskrives aftaler med ghanesiske myndigheder og virksomheder.
 • 23/11: Bilaterale møder med ghanesiske ministre for vandressourcer og sanitet, miljø samt fødevare og landbrug.
 • 24/11-25/11: Besøg på bl.a. det danskstiftede FanMilk, det ghanesiske vandværk Weija og juiceproducenten Blue Skies.

Fakta om Ghana og den danske eksport:

 • Der bor 28 mio. mennesker i Ghana.
 • Ghana var Danmarks 84. største eksportmarked i 2016, hvilket svarer til 272,7 mio. kroner, eller 0,04 procent af den samlede danske eksport.
 • I årets første syv måneder af 2017 er den danske vareeksport til Ghana steget til næsten en milliard kroner.
 • Danida har været aktiv i Ghana siden 1989, men den danske udviklingsbistand udfases nu og stopper i 2020, da Ghana i 2011 blev et middelindkomstland.
Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?