12 jun. 2017 | Aeroventic
4.7
De indiske kølerum rummer dansk milliardpotentiale

Billede herover: Pawanexh Kohli, CEO og chefrådgiver ved Indiens Nationale Center for Kølekædeudvikling (NCCD): ”Vi mister 100% af de fødevarer, som vi ikke kan håndtere ordentligt, og det er 30% af al den mad, som vi producerer. Det er nødt til at stoppe”. Foto: Glenn Shermer Simonsen/Danfoss Indien har massiv efterspørgsel på køleteknologi, der skal sikre, at landets enorme produktion af fødevarer ikke går tabt. Ordentlige kølemuligheder bliver en ”gamechanger” for Indiens 140 millioner landmænd, og markedet for køleteknologi ventes i 2020 at nå en værdi på omkring 77 mia. kr. Blandt dem, der allerede opdyrker Indiens kolde potentiale, er Danfoss.

Indien overhaler snart Kina som verdens mest folkerige land. Det har klodens 3. største økonomi og en vækstrate på over 7% - men potentialet i den indiske kæmpe er langt større. Dansk Industri vurderer, at Indien rummer danske forretningsmuligheder for 5-6 mia. kr.

Danfoss opdyrker allerede det indiske potentiale, og især køle-segmentet vinder frem i Indien, som de næste 20 år ventes at få 300-400 mio. flere mennesker til storbyerne. Et massiv urbanisering, der stiller store krav til infrastrukturen, når de mange millioner skal have noget at spise og drikke.

”Kølekæden kan reducere tab af mad og vand – og det er et meget vigtigt forretningsområde for Danfoss”, siger Vice President hos Danfoss og bestyrelsesformand for det Dansk-Indiske Handelskammer, Henrik Schurmann.

Danfoss Indias køleforretning har de seneste år ligget med en vækstrate på omkring 20% og ventes at stige med endnu et par procentpoint. Det samlede indiske kølemarked har til sammenligning en vækstrate på 13% - og ventes at nå en anslået totalværdi i størrelsesordenen 77 mia. kr. i 2020.

”Der er behov for at bygge kølekapacitet på cirka 30 mio. ton og renovere omkring 16-18 mio. ton af den allerede eksisterende kapacitet. Den største udfordring er, at 60% af de nuværende kølerum er af størrelsen cirka 1000 ton og ikke særlig energieffektive”, siger Ravichandran Purushothaman, President, Danfoss India:

”Det vigtigste er at skabe værdi i landbruget, og p.t. resulterer manglen på en stærk og solid infrastruktur fra gård til gaffel, at der er et massivt værditab på cirka 30 mia. kr. om året”.
Handelsrådgiver på den indiske ambassade i Danmark, Amil K. Sharma, forklarer, at Indien vil være ”verdens vækstmaskine”, og at man afsøger verden for teknologiske muligheder. Amil K. Sharma påpeger netop køleområdet og anbefaler, at ”Danmark bør holde et vågent øje med de muligheder, som Indien tilbyder.”

Danfoss har allerede et tocifret væksttal i Indien og venter fortsat høj vækst i landet på især køleområdet.

”Indien har brug for den rigtige og mest effektive infrastruktur, og jeg tror på, at kølekæden kan bliver en ”gamechanger” for indiske landmænd i fremtiden”, siger Ravichandran Purushothaman.

Baggrund
Indien har 140 mio. landmænd, og landet producerer enorme mængder af mad. Mere end 400 mio. ton letfordærvelige fødevarer om året. Men Indien mister ligesom resten af verden ca. 30% af den mad, som produceres. 126 kg mad pr. inder går hvert eneste år tabt. Det er meget mindre end nordamerikanerne (296 kg) og nordeuropæerne (281 kg). Men med en befolkning på mere end 1,3 mia. mennesker bliver det samlede indiske tab af fødevarer gigantisk.

Fakta
Asien og Stillehavsområdet er med 21% af koncernens samlede omsætning Danfoss’ 3. største marked. De tre største, nationale markeder i regionen, hvor Danfoss har 15 fabrikker og 5,809 medarbejdere fordelt på 11 lande, er Kina, Indien og Sydkorea. Danfoss har et tocifret væksttal i Indien og forventer fortsat høj vækst i landet – især på køleområdet – i 2017.


Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf. : +45 70 20 44 88

Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?