18 jun. 2018 | Aeroventic
4.0
Danfoss søsætter kinesisk fjernvarmeflagskib

danfoss.se

Danfoss forstærker sin position som verdens førende leverandør af fjernvarmeløsninger med ny fabrik i Anshan, Kina. Danfoss investerer 170 millioner DKK i fabrikken, der bliver udstyret med et verdensklasse laboratorium og får til opgave at levere kernekomponenter til fjernvarme.

Danfoss er med den nye fabrik i Anshan klar til at støtte Kinas reformer mod et bæredygtigt varmesystem, der på en større skala vil hjælpe landet med at løse sine miljø- og energimæssige udfordringer. Produkterne fra Danfoss fabrikken vil gøre muligt at kontrollere og måle varmeforbruget. 

“Danfoss har gennemgået en enorm udvikling i Kina. Med den nye fabrik har Anshan udviklet sig til at blive en global base for vores udvikling og produktion af komponenter til fjernvarme. Efterhånden som den grønne udvikling i Kina fortsætter, vil der opstå et endnu større markedspotentiale for vores energieffektive løsninger. Samtidig oplever Kina en massiv flytning fra land til by, som skaber et stort behov for en række løsninger, som Danfoss producerer. Det gør os endnu mere sikre på vores fremtid i Kina,” siger Kim Fausing, koncerndirektør for Danfoss.

I 2017 nåede Danfoss en rekord-vækst på 30% i Kina, som bidrager med 1/3 af koncernens samlede vækst. Kina er i dag Danfoss næst største marked.

Kim Fausing overværede åbningen af den nye fabrik i selskab andre Danfoss ledere, den danske ambassadør i Kina Carsten Damgaard, borgmester i Anshan Zhao Aijun samt den danske energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

”I mere end et århundred har Danfoss været førende inden for udviklingen og implementeringen af fjernvarmeløsninger. Fjernvarme er en hjørnesten i Danmarks grønne omstilling og et nøgleområde for det dansk-kinesiske samarbejde. Jeg er utrolig glad for at se, at Danfoss bringer sin mest innovative teknologi til Kina for at understøtte den fortsatte grønne omstilling af den kinesiske varmesektor,” siger Lars Christian Lilleholt. 

Også i millionbyen Anshan er glæden stor over Danfoss’ styrkede engagement:

“Vi er glade for at se Danfoss introducere sin verdensførende fjernvarmeteknologi i Anshan. Vi ser gerne, at fabrikken bliver et flagskib, der ikke bare understøtter Danfoss’ vækst i Kina, men også gør Lianong til innovationscenter for fjernvarmeindustrien,” lyder det fra Anshans borgmester Zhao Aijun. 

Danfoss har gennem 20 års tilstedeværelse i Kina sikret sig indgående kendskab til den kinesiske varmeindustri, og mener på den baggrund, at et effektivt fjernvarmesystem er nøglen til at hjælpe Kina med at adressere udfordringer som luftforurening og energimangel – der bremser de kinesiske ambitioner om bæredygtig vækst. 

Danfoss har allerede solide erfaringer med at understøtte den grønne omstilling i Kina med sine fjernvarmeløsninger. I millionbyen Benxi lykkedes man på et år med at forsyne 15% af byen med overskudsvarme fra stålindustrien. I 2020 vil 50% af Benxi være forsynet med fjernvarme. Resultaterne er positive og har store perspektiver. Byen, der i 1979 forsvandt fra FN’s satellitbilleder på grund af omfattende forurening, sparer nu mere end 198.000 tons kul hvert eneste år, og Benxis indbyggere kan atter se himmelen. 


Mere information:
Danfoss Media Relations
Tlf. : +45 70 20 44 88

Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?