25 jul. 2017 | Aeroventic
4.7
Bitten & Mads Clausens Fond er med på Danmarks største spejderlejr

”Vi sætter spor” er mottoet for Danmarks største spejderlejr, som binder tørklædet og bliver til virkelighed, når op mod 40.000 spejdere fra ind- og udland indtager Sønderborg 22.-28. juli. Mottoet refererer til, at spejderne kommer til at sætte spor i sig selv, hinanden og omverdenen – og når der om en uge kun er deres fodspor tilbage i den enorme spejderlejr på størrelse med 434 fodboldbaner, så er ejer-fonden bag Danfoss A/S med til at sikre et varigt aftryk.

Bitten & Mads Clausens Fond er med en donation på 6,6 millioner kroner med til at skabe fundamentet for Spejdernes Lejr 2017 og til udviklingen af Kær Vestermark, hvor lejren finder sted. 

Det tidligere militære øvelsesterræn ved Sønderborg er et af landets smukkeste naturlandskaber. Og når spejderne træder af, etableres Danmarks største sceneplads med plads til 100.000 tilskuere på arealet. I alt 155 hektar udlægges til gavn for natur og mennesker.

Donationen fra Bitten og Mads Clausens Fond anvendes til den varige forandring af Kær Vestermark. Til sceneområde og til stisystemer, der forbedrer tilgængeligheden til hele området.
Fonden er desuden trådt til for at medfinansiere vartegnet for Spejdernes Lejr 2017, en enorm støvle på 12 gange 24 meter, der ligesom stierne og sceneområdet kan bruges nu og for eftertiden. Der er lagt 10.000 frivillige abejdstimer vartegnet, og Sønderborg-borgmester Erik Lauritzen kalder det for:
”Et strålende eksempel på, hvad det offentlige, det private og foreningslivet er i stand til, når man står sammen. Vi står med noget, der har et kæmpestort potentiale.”

Per Have, CEO for Bitten & Mads Clausens Fond, forklarer om fondens intentioner:
”Vi ønsker at være med til at gøre området attraktivt for dem, som allerede bor her, og dem, som vi gerne vil have til at flytte til. Hvad der styrker lokalområdet - styrker Danfoss. Helt i tråd med fondens formål.” 

Mens fonden bag Danfoss er med til at sikre varige spor efter spejderne – har spejderne også sat spor i Clausen-familien:
Fondens formand, Peter Mads Clausen, har selv været spejder og husker med glæde tiden og begejstringen ved spejdernes særlige entreprenørskab:
”Jeg har lige siden dengang været glad for naturen og husker, da vi lavede tømmerflåder og små broer over bækkene og lærte om dyrene og botanikken. At være spejder giver en sund og opdragende tilværelse, som man kan bruge senere i livet. Spejderbevægelsen har en stor plads i mit hjerte.”

Mens fonden står for fundamentet, vil Danfoss være ”beredt” i selve spejderlejren. Det sker med Sci-Spejd, hvor 20.000 af de unge får mulighed for at udforske naturvidenskaben inden for de områder, som Danfoss har specialiseret sig i; mad, klima, infrastruktur og energi.

Danfoss ønsker som virksomhed at vække børn og unges entreprenørånd og begejstring for teknologi og naturvidenskab - så de måske bliver nogle af de talenter, som virksomheden får brug for i fremtiden.
”Million-donationen til Spejdernes Lejr 2017 handler derfor på flere måder om at bygge et fundament for fremtiden,” forklarer Peter Mads Clausen.

Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?