Luftbehandlingsaggregater STD Unic Air

Vores type STD er det tætteste man kommer på et standardprodukt, hvor vi har syv forskellige størrelser af ventilationsaggregater. Hver løsning bliver individuelt tilpasset kundens ønsker, med udgangspunkt i en standardstørrelse. Alle aggregater er designet med henblik på, at opnå den bedst mulighed energiudnyttelse. STD anvendes med flere typer vekslere: krydsvarmevekslere, roterende varmevekslere og ikke mindst modstrømsvarmevekslere.

Unic Air
Virksomhedsprofil: Fremstiller
Hovedkvarter: DK
Oprettelsesdato: 2008
Strategisk forretningsområde: EU
Patenterede løsninger: Patenteret GX anlæg
Spørg om et produkt
Produkt beskrivelse

Luftbehandlingsaggregater STD Unic Air

Type STD: standard – eller tæt på Vores type STD er det tætteste man kommer på et standardprodukt, h

Anlægget kan også leveres med integreret frekvensstyret køleanlæg. Ved at bruge integreret frekvensstyret køl følgende opnåes:

 • højere ydelse
 • væsentlig besparelse på energiforbruget
 • pladsbesparelse
 • lavere anskaffelsessum
 • ingen støj til omgivelserne.

Som flere af vores vores produkter, kan STD også leveres i moduler, som kan hejses ned mellem spær og andre svært fremkommelige steder. Modulerne samles på stedet til det færdige aggregat.

Patenteret GX anlæg


Unic Air har udviklet et aggregat til fastfoodrestauranter, som problemfrit kan genindvinde varmen fra den fedtede udsugningsluft. I dette system er styringen afgørende og teknisk på et højt niveau. Anlægget er patenteret og vi kalder typen GX.
Der er ingen filtre i udsugningsdelen, så den brugte luft sendes direkte over i vores glasrørsveksler-anlæg, hvorfra vi genindvinder varmen. Hver nat vaskes glasrørsveksleren automatisk af vaskeanlægget, som sidder i ventilationsaggregatet. Anlægget er enormt driftssikkert og genindvinder al energien fra den udsugede luft, som normalt ikke kan genvindes.


Fordele for kunden


Der opleves ofte driftsbesparelser på op imod kr. 40.000 – 60.000 pr. år ved brug af denne type anlæg.
På de steder hvor typen GX er i drift har det vist sig, at man ofte ikke har behov for yderligere tilskudsvarme til opvarmningen af indblæsningsluften. Det betyder en væsentlig besparelse på energiomkostningerne. På den måde opnås en meget kort tilbagebetalingstid. Der kan ydes service mens anlægget er i drift, hvorved lavest mulige vedligeholdelsesomkostninger opnås.
Derudover er anlægget bygget ud fra en ”Plug & Play”-tankegang, hvilket betyder at alle mulige funktioner og komponenter er bygget ind i anlægget fra fabrikken. Anlægget er således fuldt udstyret med automatik, køl og vaskeanlæg fra fabrik.
Idet anlægget kan tilgås via internettet, giver det brugeren mulighed for at styre og overvåge anlægget samt få alarmer ved lav sæbedosering f.eks. via sms eller e-mail.


Service muligt i restaurantens åbningstid


Køledelen sidder i en separat afdeling, hvorfor den er helt uden kontakt med den fedtede mados. Dette betyder at delen kan serviceres, selvom anlægget kører og udsuger fra køkkenet. Der kan altså foretages service på køleanlægget i restaurantens åbningstid.


Det tekniske


Unic Air var blandt de første til at introducere frekvensregulerede kølekompressorer integreret i et ventilationsaggregat. Denne løsning er siden hen udviklet således at vi nu kombinerer en opbygning af en frekvensreguleret kompressor med en almindelig direkte koblet kompressor, derved får vi en endnu bedre COP-værdi samt et større reguleringsområde. Systemet er desuden opbygget således at de klassiske højtryksfejl på køleanlæg integreret i et ventilationsaggregat nu kan undgås. Systemet kan også køre varmepumpe-drift med det unikke at fordamper og kondensatorflader altid kører modstrøms. Derved kan man altid få den største effekt ud af sine flader uanset om det er en køle- eller varmesituation.


Stor erfaring med modstrømsvekslere


Unic Air har været blandt de første, der har bygget større modstrømsveksleranlæg som derved har været med til at løse modstrømsvekslerens udfordringer med tilisninger. I al beskedenhed er vi nok en at de producenter i Danmark, der har den største erfaring med modstrømsvekslere ved større luftmængder.

Spørg om et produkt
Hvad er aeroventic?
 • Hvad er aeroventic?

  Aeroventic er en international løsning dedikeret til HVACR industrien. Det er designet til at skabe mulighed for både producenter og distributører at præsentere deres forretningsmæssige værdi og produkter i hele verden. Et system giver mulighed for global rækkevidde.

 • Firmaprofil

  Byg din virksomheds værdi og præsentér din konkurrencemæssige fordel.

  Del dine kataloger, softwarevalgsprogrammer og alle forretningsfakta, du anser for vigtige.

 • Produkt virtuelt showroom

  Det er et godt sted at præsentere alle dine produkter på en gang ubesværet. Hvert produkt er udstyret med en mulighed "Tilføj til forespørgsel" for kundens bekvemmelighed. En kunde sender en forespørgsel direkte til dig.

 • Nyheder & Informationskanal

  Dybest set er aeroventic en tilsvarende for offline messe, hvor du præsenterer dit firma og produkter, distribuerer kataloger, skaber kontakter og udvikler din virksomhed.

Hvad får du med os?
Partnere
Hvad får du med os?